miercuri, 2 martie 2011

Mici trucuri pentru un ten perfect

Fiecare femeie îşi doreşte un ten perfect şi impecabil. Pentru asta nu e nevoie de ore întregi în saloanele de frumuseţe şi de sume enorme, ci doar de câte 10 minute în fiecare dimineaţă şi seară pentru a avea grijă de pielea feţei. Una din regulile de bază a unui ten perfect este demachierea înainte de culcare. Desigur că în afara curăţării tenului şi machierea acestuia, cosmetologii recomandă o alimentare corectă, un somn liniştit şio viaţă activă.

Pentru început trebuie să ţii cont de tipul tău de ten pentru a nu folosi produse cosmetice nepotrivite tipului tău de piele.
Dimineaţa, pe ten demachiat şi tonifiat, aplică o cremă de zi care purifică, revitalizează, energizează, hidratează sau calmează, în dependenţă de tipul pielii tale. Apoi utilizează fondul de ten care trebuie să se acorde perfect cu nuanţa pielii.
Pentru un ten normal sau mixt se potrivesc toate tipurile de fonduri de ten şi cele lichide şi cele cremoase.
Pentru tenul gras acţionează cel mai bine fondurile de ten pudră, iar pentru un  ten uscat un fond de ten lichid sau cremos cu o formulă hidratantă acţionează perfect. Iar pentru un ten sensibil încearcă să fii cât mai naturală, fereşte-te de formulele cu talc, ulei şi arome.

Cum să aplici fondul de ten lichid: plasează puţin fond de ten pe un deget, apoi întinde-l pe faţă. Trebuie să uniformizezi fondul de ten pe fiecare porţiune de piele până se usucă, poţi folosi bureţel pentru machiaj pentru a-l întinde mai bine, în special pe linia maxilarului şi în zonele de contact cu părul.
Fondul de ten compact îl poţi aplica fie cu o pensulă, fie cu un bureţel. Bureţelul acoperă mai bine însă absoarbe din produs.

Sfat! Dacă fondul de ten este aplicat în strat prea gros, tenul se va îmbâcsi şi va părea artificial, prea mult produs aplicat pe faţă nu va ascunde imperfecţiunile. Dacă alegi o culoare prea închisă, îţi va aduce un aspect îmbătrânit, ir dacă e prea deschis, aspectul tău va fi unul bolnăvicios.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu