sâmbătă, 5 martie 2011

Un machiaj perfect nu este greu de obţinut!

În primul rând, înaintea machiajului trebuie să ai în vedere o regulă de bază: dacă pigmentul pielii este rece(roze), alege culori reci atât pentru fardurile de ochi, obraz sau ruj, cât şi pentru fondul de ten, pudră ori rimel, iar dacă pielea are pigment cald (galben, bej sau cafea), i se potrivesc de minune culorile calde.
 În machiaj trebuie de ţinut cont că nu se folosesc simultan două tipuri de culori, adică reci amestecate cu nuanţe calde. Această asociere pe chipul nostru devine inestetică.
Iată câteva trucuri la care poţi apela ca să faci chiar tu corectările magice dacă ai pleoapa căzută sau ochi adânciţi, ochi apropiaţi sau ochii mici:
Dacă pleoapa este căzută atunci aplică un fard închis chiar la marginea cutei pe care o face pleoapa căzută. În pliu, pe pleoapa mobilă, foloseşte un fard într-o nuanţă medie (gri, mov, roz) cu textură mată şi mestecă cele două nuanţe pentru a omogeniza zona de demarcaţie. Cu un creion de contur negru foarte bine ascuţit, trasează o linie fină de-a lungul genelor, astfel încât să le defineşti. Chiar sub sprâncene, aplică un fard deschis la culoare şi sidefat pentru a da luminozitate şi senzaţia de ochi...deschis.
Dacă ochii sunt adânciţi, atunci cu un fard de pleoape deschis şi sidefat, acoperă toată porţiunea de la gene până aproape de sprâncene sub forma unui arc. Cu un fard mat ori un creion de contur maro sau gri, trasează linia genelor cât mai subţire şi aplică rimelul în mai multe straturi.
Pentru ochii apropiaţi ar fi bine să aplicaţi un fard deschis de la linia genelor până aproape de sprâncee şi estompează culoarea pe pleoapa mobilă, din mijloc spre exterior. Foloseşte un fard ceva mai închis (de intensitate medie) de-a lungul  liniei genelor, de la mijlocul pleoapei către colţul exterior al ochiului. Accentuează colţul extern cu un fard închis sau cu un creion de contur negru sau maro. Aplică două straturi demascara pe gene.
Iar dacă ai ochii mici conturează pleoapa inferioară a ochiului cu un creion de culoarea piersicii pentru a crea impresia că ochii sunt mai mari şi strălucitori. Aplică un fard deschis pe pleoapa superioară, până la sprâncene. Trasează o umbră de intensitate medie pe mijlocul distanţei dintre gene şi sprâncene. Aplică o umbră închisă în colţul exterior al pleoapei inferioare şi estompeaz-o cu degetul. Foloseşte un rimel pentru curbare pentru a mări şi mai mult ochii. Finisează cu două straturi de mascara.
În continuare vă voi scrie câteva sfaturi, sper să va fie utile pentru a obţine machiajul dorit.
Blondă cu tenul alb-roze: În această categorie, intră şi roşcatele cu piele albă, foarte deschisă şi cu pistrui. Nuanţele pe care trebuie să le alegi sunt cele pale de roz, bej, mov, ivoriu, iar pentru buze, un luciu sau un ruj într-o nuanţă medie de roz  sau roşu natural. Pentru obraz, alege un fard roze.
Blondă cu tenul mediu: De obicei, culoarea naturală a părului este şaten. Pentru machiajul ochilor, alege roz cald, bej sau crem, iar pentru buze, luciuri transparente, bej ori roşii şi rujuri roşii sau ciocolatii.
Şatenă cu tenul mediu: Este cel mai des întâlnită combinaţie. Deşi, în principiu, îţi poţi alege orice culoare de machiaj pe care s-o asortezi vestimentaţiei, pentru ochi, cel mai bine ţi se potrivesc culorile maro, bej şi auriu, pentru obraz - cărămiziu, iar pentru buze - maro, luciu roşu corai translucid ori auriu.
Brunetă cu tenul alb: Rece este cuvântul de ordine, atât părul, cât şi tenul fiind în tonalităţi reci. Albastru (bleu sau albastru electric), mov, verde, roz, toate nuanţele reci, sunt culorile cele mai potrivite pentru machiajul ochilor. Pentru fardul de obraz, alege un roze uşor sidefat, iar pentru buze, un ruj ori un luciu în nuanţe pale de roz sau lila.
Brunetă cu tenul măsliniu: Pot fi şi roşcate cu ten mai închis, dar în culori calde. Verde, în toate nuanţele calde, galben, roz dulce sau auriu sunt culorile potrivite pentru ochi. Un ruj vişiniu sau chiar roşu ţi se va potrivi foarte bine. Fardul de obraz trebuie să fie bej-bronz sau piersică. Nu folosi luciuri şi nici rujuri sidefate. Evită fardurile lila, argintii sau bleu.
Sper că aceste sfaturi şi trucuri să vă fie utile vouă, fetelor...

Un comentariu: